zondag 11 juli 2010

mijn eerste amigurumi

Hallo iedereen!
Wat een hitte! Ik durf niet te veel te klagen want ik was het wel zat met de regen en koude... maar toch. Het onweertje van gisteren was heerlijk. Jammer genoeg is het maar weinig afgekoeld hierbinnen. Toch nog frisser als buiten en dus sluit ik mezelf een beetje op. Ondanks het opsluiten van mezelf heb ik weinig gemaakte de laatste 2 weken... gewoon geen fut, denk ik. Maar ik heb welweer iets nieuws ontdekt: Amigurumi.
Ik was helemaal verkocht aan deze lieve beesjes toen ze in de laatste boordevol stonden. Dus ik meteen gaan winkelen: een haaknaald (die had ik ooit al eens de vuilbak ingedaan shame on me), wat garen en een boekje met patroontjes voor deze lieve beesjes. Ik had ook het boekje 'ik leer haken' gekocht voor mijn oudste dochter. leuk dacht ik, kunnen we samen haken.
Al goed dat het boekje hier in huis was, wnat blijkbaar was ik toch wel al heel veel vergeten van het haken. Dus ben ik maar in het kinderboekje begonnen om de basis weer te kunnen. Ik maakte met de verschillende steken een bikini voor de pop van Zenthe.
En dan kon ik eindelijk aan de slag...
Dit konijntje krijgt de naam Nina. Het is nog niet wat het moet zijn, maar kom het is mijn eerste. er volgen er zeker nog en uiteindelijk zal het wel beter gaan... hoop ik.
Van het bikini'tje heb ik nog geen foto. Zenthe heeft haar pop mee naar de papa. Ik probeer later deze week nog wel een foto te nemen.


Bedankt om te komen kijken.Liefs, Marijke

2 opmerkingen:

 1. Oh dat is gewoon weg schattig !!! wij hebben konijnen thuis,dus daarom twee keer schattig,hihi.

  En dit zal mijn mama (van de blog http://breiprobeersels.blogspot;com) ook graag komen bezien, zij is voor haken en breiën, ken ik nu eens niks van sé :-)

  Ben benieuwd naar uw volgende haakwerkje en natuurlijk de foto van de bikini hé!

  Groetjes, jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow echt wel leuk zeg
  zo mogen er nog komen wi
  is waarschijnlijk wel nleuk om te maken
  grtz natacha

  BeantwoordenVerwijderen